Bloog Wirtualna Polska
Są 1 143 834 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Cześć ,dziękuję,że poświęciłeś swój czas,tu napewno znajdziesz coś dla siebie,jeśli masz jakieś przepisy chętnie je wytestuję :)

Kiszenie kapusty z Tupperware

sobota, 16 lutego 2013 21:53
Skocz do komentarzy

Kapusta kiszona:


3-4 Srednie kapusty , 3-4 marchewki, 2 łyżeczki kminku, 1dkg soli na każdy kg kapusty, kilka liści laurowych. Poszatkować kapustę ,marchew zetrzeć na tarce, wymieszać i posolić. Włożyć do wiadra. Ubić i nadmiar soku odlać. Na koniec zostawić kapustę z małą ilością soku na wierzchu. Przez 2-3 dni nie zamykać szczelnie kapusty, po tym czasie zamknąć.Odpowietrzyć i zostawić  chłodnym miejscu.
Drugi przepis:
10kg kapusty poszatkowanej, 12 dkg soli . Kapustę nasolić i wymieszać w innym pojemniku.Przełożyć kapustę do wiadra i ugnieść. Zamknąć wiadro i codziennie odpowietrzać. Raz na kilka dni włożyć do kapusty długą łyżkę aby pozbyć się gazów.

 

 

 

 

Podziel się
oceń
3
0


Tagi: kiszonki


środa, 4 marca 2015

Licznik odwiedzin:  48 823  

O mnie

Zobacz kiedy Ci pasuje-zrobimy Party

« marzec »
pn wt śr cz pt sb nd
      01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

Moje ulubione plastiki

Lubię to