Bloog Wirtualna Polska
Są 1 111 573 bloogi | losowy blog | inne blogi | zaloguj się | załóż bloga
Kanał ATOM Kanał RSS

Cześć ,dziękuję,że poświęciłeś swój czas,tu napewno znajdziesz coś dla siebie,jeśli masz jakieś przepisy chętnie je wytestuję :)

Kiszenie kapusty z Tupperware

sobota, 16 lutego 2013 21:53
Skocz do komentarzy

Kapusta kiszona:


3-4 Srednie kapusty , 3-4 marchewki, 2 łyżeczki kminku, 1dkg soli na każdy kg kapusty, kilka liści laurowych. Poszatkować kapustę ,marchew zetrzeć na tarce, wymieszać i posolić. Włożyć do wiadra. Ubić i nadmiar soku odlać. Na koniec zostawić kapustę z małą ilością soku na wierzchu. Przez 2-3 dni nie zamykać szczelnie kapusty, po tym czasie zamknąć.Odpowietrzyć i zostawić  chłodnym miejscu.
Drugi przepis:
10kg kapusty poszatkowanej, 12 dkg soli . Kapustę nasolić i wymieszać w innym pojemniku.Przełożyć kapustę do wiadra i ugnieść. Zamknąć wiadro i codziennie odpowietrzać. Raz na kilka dni włożyć do kapusty długą łyżkę aby pozbyć się gazów.

 

 

 

 

Podziel się
oceń
1
0


Tagi: kiszonki

Więcej na ten temat


poniedziałek, 1 września 2014

Licznik odwiedzin:  31 397  

O mnie

Zobacz kiedy Ci pasuje-zrobimy Party

« wrzesień »
pn wt śr cz pt sb nd
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Moje ulubione plastiki

Lubię to